mandag den 10. december 2012

Citronspecier

Citronspecier 
Ca. 30-35 stk.


Dette er en af mine yndlings julesmåkager ! Opskriften er lånt fra Mette Blomsterberg's "Søde sager". 
Jeg har valgt at tilføje endnu mere citron, da jeg mener det er dét, som virkelig får disse småkager til at danne en symfoni af lækkerhed, når man tager en bid.


½ stk. Polynesisk vaniljestang

300 g. hvedemel

225 g. smør, saltet

125 g. flormelis

1½ stk.  Revet skal fra vasket citron





Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad.

Ælt alle ingredienserne til en ensartet dej, der formes til en lang pølse med en diameter på ca. 6 cm. Læg den i køleskabet en times tid og skær den herefter i ¾ cm. tykke skiver.

Bag skiverne let gyldne på bagepapir ved 180 grader ca. 12 - 15 minutter.
Afkøles på bagerist  og opbevares i tætsluttende dåse.

God fornøjelse og mhm 

Lykke

Ingen kommentarer:

Send en kommentar