fredag den 21. september 2012

SØNDAGS PIZZA



Kender i det? Det er tid til at lave aftensmad. Butikkerne har enten lukket eller også har man ikke overskud til at gå ud og handle. I køleskabet er der en masse rester som man egentlig ikke ved hvad man skal stille op med. Denne her opskrift hjælper lige netop på det problem. En "reste" pizza der er super nem og hurtig at lave. Bunden er uden gær og er bagt med bagepulver i stedet. Jeg var meget skeptisk, men jeg må indrømme at det faktisk bare gjorde pizza bunden endnu mere tynd og sprød. Jeg havde lidt kartofler, to broccolistilke, lidt squash, lidt blomkål og nogle soltørrede tomater. Men alle slags grøntsagsrester kan puttes på en pizza, så det er bare at eksperimentere. For at pizzaen ikke skal blive før tør uden ost, er der på denne pizza lavet en "ostesauce" af havrefløde med gærflager der giver en ostesmag. Det nemme ved denne opskrift er at du slipper for at skulle vente på at dejen hæver og du har hermed en lækker pizza på 30-40 min. 



Sprød pizzadej uden gær
til 1-2 pers.
1½ dl speltmelt
1½ dl fuldkorns durummel
½-1 dl hørfrø
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1½-2 dl vand 

ca.½ dl majsmel til at ælte med
2 fed presset hvidløg med ca ½ dl oliven olie

Grøntsager til topping

Fremgangsmåde:
Start med at blande alle de tørre ingredienser sammen, undtagen majsmelet. Alt slags mel kan bruges og hørfrø kan udelades eller erstattes med eks. solsikkekerne eller en 5-kornsblanding. Tilsæt vand lidt efter lidt og ælt dejen ud på køkkenbordet med majsmel til dejen er blevet en smidig og fast. Måske skal der tilsættes mere eller mindre vand - det afhænger helt af mel typen og om du har taget frø i dejen. Rul dejen tyndt ud på en bageplade dækket med bagepapir. Pensel dejen med olivenolie og hvidløg og sæt den i en 200 graders varm ovn i ca. 10 min. Derefter dækkes pizzaen med tynde skiver kartoffel og derefter de øvrige grøntsager. Husk at kun fantasien sætter grænser. Man kan stort set putte alt på sin pizza. Når pizzatoppingen er kommet på, bagens pizzaen yderligere ca. 15 min. eller til kanten er blevet gyldenbrun.

// Søndagspizza med "ostesauce" //
Den ostesauce er super lækker cremet og passer perfekt til at øse oven på sin pizza. Jeg har aldrig prøvet at lave den på normal fløde. Men havre- eller plantefløde er nemt at få fat på i irma, superbrugsen, superbest, føtex osv. og er fedtfattigt alternativ til normal fløde og ligger ikke så tungt i maven. Og så smager det bare rigtig godt! Her er mit bud på en ostesauce:

"Ostesauce"
½ brik plantefløde (havre- eller soyafløde)
1 stor spsk. græflager
1 spsk. citronsaft
2 tsk. dijonsennep
1 lille fed presset hvidløg
1 tsk. tamari
salt og peber
evt. en knivspids røget paprika

Fremgangsmåde:
Alle ingredienser på nær gærflager blandes i en gryde og opvarmes lige til kogepunktet. Derefter slukkes blusset og gærflagerne blandes i og der smages der til med salt og peber.
Hæld derefter ostesovsen på din pizza alt efter hvor meget du vil have på.

Velbekomme!

Mo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar