onsdag den 26. september 2012

NAPOLEONSHATTE


Denne opskrift er lånt fra konditoren Mette Blomsterberg, som var en af de personer, der var med til inspirere mig til at tage piskeriset i den ene hånd og give den fuld gas med både decilitermålet og fantasien.

Jeg har virkelig været klistret til skærmen når ”det søde liv” blev sendt på dr1, da jeg er meget fascineret af hendes detaljerede og flotte håndværk. Derfor vil der på bloggen komme et par opskrifter fra hendes bog ”søde sager” der forhåbentlig også vil få jer til at få lyst til at svinge piskeriset .


// Napoleonshatte inden de bliver "lukket" //
Mørdej:
300 g. hvedemel
100 g. flormelis
150 g. stuetempereret smør
1 stk. æg

Kransekagemasse:
250 g. ren rå marcipan
100 g. sukker
1 stk. æggehvide (30 g.)

Diverse:
150 g. nougat
250 g. chokolade knapper

Mørdej:
 
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt en ½ time.

Kransekagemasse:
 
Sukker og æggehvide røres sammen. Lad det trække ca. 1 time for at opløse sukkeret. "Sukkerhviden" æltes ind i marcipanen lidt efter lidt til massen er ensartet.

// Færdigbagt napoleonshatte med chokoladeovertræk i bunden //
Fremgangsmåde:
Mørdejen udrulles forholdsvist tyndt og udstikkes i cirkler, ca. 8 cm i diameter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. I midten af hver cirkel lægges en lille smule nougat.

Kransekagemassen lægges oven på nougaten som en kugle på størrelse med en lille bordtennisbold. Tag en lille smule vand på hænderne, så hænger kransekagemassen ikke i. Anvend aldrig mel til dette formål!!

Fold nu mørdejen op omkring kransekagekuglerne med ét tryk tre steder. Brug tre fingre: venstre hånds pege- og tommelfinger og højre hånds pegefinger.

Bages ved 200 grader, til de er gyldne, det vil sige ca. 8 - 10 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle helt.

Stilles i køleskab indtil de dyppes i chokolade - herefter skal chokoladen smelte og gerne afkøles igen inden de serveres.

GOD FORNØJELSE

Lykke

Ingen kommentarer:

Send en kommentar