onsdag den 12. september 2012

HYLDEBÆRSAFT


Der vokser stadigvæk en masse lækre bær i både haverne og skovene – og hyldebærrene er bare nogle af dem.


Ingredienser til ca. 1½-2 liter hyldebærsaft:
40-50 skærme hyldebær, uden stilke
½ l vand
3-4 store madæbler
300 g sukker
Saft fra 1½ citron
2 kanelstænger og 3 tsk. kardemomme
4 stjerneanis

Fremgangsmåde:
Frigør bærrene fra stilkene, skær æblerne i tern og skyl dem. Put bærerne tæt i en gryde, hæld vand på, til bærerne er dækket. Put æblerne, citronsaften, sukkeret, kanelstængerne, kardemommen og stjerneanis i og kog det igennem i 15 minutter. Mos rundt med et piskeris så det sidste af saften ryger ud af bærerne. Lad saften køle af. Tag et viskestykke og læg det ned i en sigte. Hæld derefter den afkølede saft gennem sigten og ned i atamon-skyllede flasker og sæt dem på køl.

Nyd den varm i kold eftermiddagsdag.

God fornøjelse

Lykke 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar