onsdag den 1. august 2012

Lasagne bolognese med et lille twist





Lasagne bolognese er en ret, som stammer fra byen Bologna i Norditalien og den kan tilberedes på mange forskellige måder. Jeg fik forleden min familie på besøg og da den består af både børn og voksne lavede jeg lasagne bolognese, da dette er en ret stort set alle kan lide. Jeg brugte opskriften fra kogebogen, alle kan lære at lave mad, af Jamie Oliver. Jeg gav dog (som altid) et lille forfriskende twist, dels ved at tilføje hytteost i stedet for den sædvanlige bechamelsauce, men også ved at tilføje krydderurter ude fra haven af.

Opskrift til ca. 4-6 personer

Du skal bruge
1 pakke bacon i tern
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 squash
1 bundt frisk basilikum
1 spsk. tørret oregano
500g hakket oksekød
2 dåser af 400g hakkede tomater
salt og peber (efter behov)

250g lasagneplader
400g hytteost naturel
100-150g revet ost
og evt. 1 stor moden tomat til pyntning

Sådan gør du
Pil løg og hvidløg og hak begge dele meget fint. Skræl gulerødderne og hak både dem og squashen. Opvarm en pande med olivenolie og tilføj oreganoen sammen med baconen når den er gylden tilføjes de hakkede grønsager. Lad hele herligheden simre i 7-8 minutter under jævn omrøring. Rør herefter de hakkede tomater og kødet i og fyld en af de tomme dåser med vand og hæld det ved sammen med i, drys godt med salt og peber.
Nip nu basilikumbladene af stilkene; læg bladene i køleskab til senere og hak stilken fint, herefter puttes stilken op i gryden og bringes i kog igen. Skru nu ned for varmen og lad saucen simre under låg i 45-50 minutter under jævn omrøring.
Tag saucen af varmen, riv basilikumbladene og krydderurterne i strimler og rør dem ned i saucen.

Forvarm ovnen til 190 grader.

Tag et ildfastfad og fordel ⅓ af saucen i bunden efterfulgt af et lag lasagneplader. Øs ⅓ af hytteosten ovenpå pladerne og glat ud i et jævnt lag tilsæt lidt salt og peber ovenpå og en stor håndfuld af det revede ost. Forsæt på denne måde og slut af med et lag hytteost og resten af den revede ost.
Pynt gerne lasagne overfladen med en skiveskåret tomat.

Stænk nu overfladen med olivenolie, læg et låg af stanniol over fadet og bag lasagnen i 20 minutter. Fjern herefter stanniollåget og giv lasagnen yderligere 35 minutter, til overfladen er gyldenbrun.

Tag lasagnen ud og lad den køle af til den er lun.

Serveres gerne med en frisk salat og et glas god rødvin.


GOD FORNØJELSE

Lykke

Ingen kommentarer:

Send en kommentar