tirsdag den 24. juli 2012

VEGI-HORN



Jeg blev så inspireret af Lunas blog, at jeg bare måtte prøve min egen version af hendes veganske pølsehorn og namsere. Jeg har nu prøvet at lave dem to gange, og man kan lave uendeligt mange variationer. De er super lækre at have med på arbejde, skole eller en udflugt. De kan også serveres varme til et måltid med nogle lækre salater og hummus til. Du kan følge opskriften her eller prøve at eksperimentere selv med både dej og fyld. Mums!


Til 16 stks. vegi-horn
Dej
25 g. olie
5 dl. vand
25 g. gær
2 tsk. sukker
3 tsk. havsalt
1 dl femkornsblanding (kan udelades)
50 g. hypenpulver (kan udelades)
700-900 g. mel

Tomatdressing
5 spsk. tomatketchup
2½ spsk. vegetabilsk fløde (oatly eller soya cousine, kan købes i irma)
1 lille fed presset hvidløg
2 tsk. salt

Yoghurtsennepsdressing
5 spsk. drænet vegetabilsk yoghurt af mærket alpro (kan købes i irma) eller mayonnaise

2 tsk. sennep
1 lille fed presset hvidløg
2 tsk, salt
1 spsk. citronsaft

Øvrigt
12 grønne asparges
1 pakke brune svampe
1-2 håndfuld frisk spinat (eller frossent)
2-3 fed presset hvidløg
½ -1 tsk. chiliflager
1 tsk. paprika
1 knivspids røget paprika (valgfrit)
salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at dræne yoghurten i et kaffefilter, og lad det dræner indtil du skal bruge det.
Bland 5 dl. fingervarmt vand med gæret (pas på vandet ikke er for varmt, da du ellers vil dræbe gæret) i en skål. Tilsæt salt, sukker, femkornsblanding, hypenpulver og mel og ælt dejen på et meldrysset bord. Dejen skal være smidig, men uden at den klæber sig fast til bordet eller dine hænder. Det kan være at du bliver nødt til at tilsætte mere mel eller vand, da det kommer an på hvilken mel du bruger. Jeg brugte en blanding af hvedemel og grahamsmel.
Lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 time.
Imens dejen hæver kan du lavet fyldet.
Når dejen har fået lov til at hæve deler du den i to. Rul dem derefter ud på et meldrysset bord til en rund cirkel. Brug en kniv og rids med den i dejen så du får 8 trekanter/lagkagestykker. Tag ca. 1 tsk. dressing på hvert stykke i den brede ende og fyld derefter fyldet på hvert stykke oven på dressingen så der er nogenlunde ligemeget på hvert stykke. Skær et stykke frit og start i den brede ene med at "løfte" dejen over dressingen og fyldet for at forsegle det. Derefter ruller du til du har et horn. Læg hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve min. ½ time inden de bages ved 200 grader i 15 min. eller til de ser færdige ud og dejen ikke sidder fast på en gaffel når du stikker i den. Lad dem køle af på en bagerist. De kan spises med det samme, men egner sig også helt fin til at blive frosset ned.

Asparges-horn med yoghurtsennepsdressing
Rens aspargesne og skær dem over i to. Put dem i en skål med 2 tsk salt og hæld kogene vand udover til det dækker og lad dem trække i 3 min hvorefter vandet hældes fra.
Tag den drænet yoghurt eller mayonnaise i en skål og bland med sennep, hvidløg, salt og citronsaft. Jeg tog 3 halve(1½) asparges på hvert stykke, men der kunne sagtens være en til. Det kommer selvfølgelig an på hvor godt du har rullet din dej ud.

Hvidløg-chili stegte brune svampe og spinat med tomatdressing
Skyld svampe og spinat godt for jord. Varm olie på en pande og steg presset hvidløg sammen med chiliflager og paprika. De skal ikke nå at blive brune og skal have forholdsvis lidt inden svampene og spinaten kommer ned i blandingen. Steg indtil svampene og spinaten er blevet bløde og ikke fylder så meget og smag til med slat og peber. 

Ideer til variationer
* Soya pølser
* Revet gullerod og squash
* Friske tomater med basilikum og vegansk ost
* Marineret aubergine med løg

VELBEKOMME

Mo

1 kommentar: